18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε διαλυτήριο του Πακιστάν

18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε διαλυτήριο του Πακιστάν

368
18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε διαλυτήριο του Πακιστάν

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου σημειώθηκε έκρηξη σε διαλυτήριο που βρίσκεται στο Γκαντάνι, 45 χλμ βόρεια της πολυπληθέστερης πόλης του Πακιστάν, Καράτσι. Οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 18, ενώ περισσότεροι από 50 είναι οι εργάτες που την ώρα της έκρηξης εργάζονταν στο διαλυτήριο και τραυματίστηκαν σοβαρά.
Η έκρηξη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σημειώθηκε στην δεξαμενή καυσίμων ενός υπό διάλυση δεξαμενόπλοιου μεταφοράς πετρελαίου, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εργαζομένων που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο πλοίο (σχεδόν 150 άτομα) να εγκλωβιστεί εντός του.
Ο επικεφαλής της ένωσης εργατών σε πακιστανικά διαλυτήρια, Basheer Mehmoodani, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε άμεσα σε ολόκληρο το υπό διάλυση πλοίο. Ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι μεγάλα φλεγόμενα μεταλλικά κομμάτια του πλοίου εκτοξεύτηκαν σε ύψος έως και 2 χλμ.
Η βιομηχανία διάλυσης πλοίων του Γκαντάνι βιώνει τα τελευταία χρόνια κρίση, απασχολώντας μεν 9.000 εργαζομένους, οι οποίοι όμως είναι σημαντικά λιγότεροι σε σχέση με την περίοδο των τελών της περασμένης δεκαετίας. Επιπλέον, όπως σημειώνεται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εργάτες των διαλυτηρίων στο Γκαντάνι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες εργασίας, χωρίς να διαθέτουν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.

Φωτό: assets-cdn.ekantipur.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.