Πρόταση εξαγοράς της Hyundai Merchant Marine για την Hanjin

Πρόταση εξαγοράς της Hyundai Merchant Marine για την Hanjin

120
Πρόταση εξαγοράς της Hyundai Merchant Marine για την Hanjin

Η νοτιοκορεατική Hyundai Merchant Marine ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε πρόταση προσφοράς για μέρος των εργασιών της Hanjin Shipping, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα σε άλλη ανακοίνωση της Hyundai, είχε εκδηλωθεί το ενδιαφέρον για τις γραμμές Ασίας-ΗΠΑ που είχαν τεθεί προς πώληση νωρίτερα τον Οκτώβριο.
Η παγκόσμια αγορά των container βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά δυσμενή χρονικά συγκυρία, που προκλήθηκε από την υπερπροσφορά πλοίων και την ύφεση του παγκόσμιου εμπορίου και που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των εσόδων λόγω ναύλων αλλά και τα μεγάλα προβλήματα για τον νοτιοκορεατικό κολοσσό της Hanjin.
Η κατάρρευση της Hanjin ανάγκασε πολλά λιμάνια παγκοσμίως να αρνηθούν την παροχή υπηρεσίας στα πλοία της, με το φόβο της αθέτησης πληρωμής τους. Η Hanjin υπέβαλε πτώχευση τον Αύγουστο και τέθηκαν σε πάγωμα τα περιουσιακά της στοιχεία, εξαιτίας άρνησης πρόσβασης των πλοίων της σε λιμάνια της Κίνας και της Ισπανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.