Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Μ.Κ.Ο. SAFE WATER SPORTS

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Μ.Κ.Ο. SAFE WATER SPORTS

39
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Μ.Κ.Ο. SAFE WATER SPORTS

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Μ.Κ.Ο. SAFE WATER SPORTS. Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη εκ μέρους του Υ.ΝΑ.Ν.Π. από το Διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΜΑΜΜΗ Βασίλειο και εκ μέρους του SWS από τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη – Μιχαήλ Πασχαλάκη.
Στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων η προώθηση και η εφαρμογή δράσεων για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα ασφάλειας αλλά και την ενίσχυση αυτής, σε όλες τις δραστηριότητες (αθλητικές, ψυχαγωγικές) που διεξάγονται στη θάλασσα.
Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ για τα θέματα ασφάλειας στον χώρο των θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και των θαλασσίων δραστηριοτήτων γενικότερα, όπως καταδύσεις αναψυχής, είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των ατυχημάτων στη θάλασσα, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής αυτών αλλά και την οικονομική ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού.
Το αναφερόμενο μνημόνιο, μεταξύ των άλλων, προβλέπει την από πλευράς του SWS διάθεση λογισμικού εφαρμογών για τη μηχανογραφική υποστήριξη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της υπαγόμενης σε αυτό Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας, με στόχο την καταγραφή, οργάνωση, προβολή και παρακολούθηση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των θαλάσσιων σπορ και μέσων αναψυχής, των παραλιών και λοιπών συναφών πληροφοριών, καθώς και για τον συντονισμό του αστυνομικού έργου της ανωτέρω Διεύθυνσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και ιδίως εκείνων που αφορούν στις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.
Η Web εφαρμογή, αποτελείται από δύο (02) τμήματα με σαφώς προσδιορισμένα δικαιώματα χρηστών. Το ένα τμήμα της web εφαρμογής, διατίθεται για αποκλειστική χρήση της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και των Λιμενικών Αρχών, όπου καταχωρούνται και υφίστανται επεξεργασία στοιχεία από χρήστες του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Από τη διαδικασία αυτή, επιτυγχάνεται ο έλεγχος των επιχειρήσεων καθώς και της αστυνομικής δραστηριότητας των Λιμενικών Αρχών. Το δεύτερο τμήμα της web εφαρμογής, είναι προσβάσιμο από χρήστες του μη κερδοσκοπικού σωματείου SWS, καθώς και από απλούς χρήστες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μέρος των καταχωρηθέντων στοιχείων, με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίησή τους στα θέματα που περιλαμβάνονται σε αυτή, καθώς και τη διασφάλιση της ατομικής τους ασφάλειας για τη δραστηριοποίησή τους στα θαλάσσια σπορ, θαλάσσια μέσα αναψυχής αλλά και των θαλασσίων δραστηριοτήτων αναψυχής γενικότερα.
Στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει επέκταση και εμπλουτισμός της web εφαρμογής με νέα θεματικά αντικείμενα καθώς και ανάπτυξη πρωτοβουλιών, δράσεων και ενεργειών που θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ενίσχυση και προαγωγή της ασφάλειας στα θαλάσσια σπορ, στις θαλάσσιες δραστηριότητες και μέσα αναψυχής στη θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.