Η κυβέρνηση της Κορέας εστιάζει στην στήριξη της ναυτιλίας

Η κυβέρνηση της Κορέας εστιάζει στην στήριξη της ναυτιλίας

81
Η κυβέρνηση της Κορέας εστιάζει στην στήριξη της ναυτιλίας

Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών -κύρια ρυθμιστική αρχή των οικονομικών υπηρεσιών- της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε προ ημερών, πως η κυβέρνηση της χώρας θα παρουσιάσει σύντομα μια σειρά μέτρων προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της εθνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την παρατεταμένη κρίση στις ναυλαγορές.
Σημειώνεται πως η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, ενώ η υπόθεση της κορεάτικης Hanjin, έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο θαλάσσιο εμπόριο και στην οικονομία της χώρας.
“Σχετικά με την υπόθεση της Hanjin, η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ενδιαφέρον, προκειμένου να μην υπονομευθεί η ανταγωνιστικότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας” δήλωσε ο κ. Yim Jong-Yong, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών (FSC).
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, η McKinsey & Co., μια διεθνής συμβουλευτική εταιρεία, σχεδιάζει να υποβάλει έκθεση στην Korea Shipbuilding & Offshore Association, καθώς εκτιμάται πως η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της Νότιας Κορέας βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεωκοπία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.