Η κυβέρνηση της Κορέας εστιάζει στην στήριξη της ναυτιλίας

Η κυβέρνηση της Κορέας εστιάζει στην στήριξη της ναυτιλίας

74
Η κυβέρνηση της Κορέας εστιάζει στην στήριξη της ναυτιλίας

Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών -κύρια ρυθμιστική αρχή των οικονομικών υπηρεσιών- της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε προ ημερών, πως η κυβέρνηση της χώρας θα παρουσιάσει σύντομα μια σειρά μέτρων προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της εθνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την παρατεταμένη κρίση στις ναυλαγορές.
Σημειώνεται πως η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, ενώ η υπόθεση της κορεάτικης Hanjin, έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο θαλάσσιο εμπόριο και στην οικονομία της χώρας.
“Σχετικά με την υπόθεση της Hanjin, η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ενδιαφέρον, προκειμένου να μην υπονομευθεί η ανταγωνιστικότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας” δήλωσε ο κ. Yim Jong-Yong, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών (FSC).
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, η McKinsey & Co., μια διεθνής συμβουλευτική εταιρεία, σχεδιάζει να υποβάλει έκθεση στην Korea Shipbuilding & Offshore Association, καθώς εκτιμάται πως η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της Νότιας Κορέας βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεωκοπία.