Το Κίελο αναδεικνύεται σε αγαπημένο λιμάνι για την ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας

Το Κίελο αναδεικνύεται σε αγαπημένο λιμάνι για την ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας

321
Το Κίελο αναδεικνύεται σε αγαπημένο λιμάνι για την ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας

Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι του Κιέλου, στην Βαλτική Θάλασσα, υποδέχεται έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων. Συγκεκριμένα κατά τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους στο Κίελο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 147 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων των εταιρειών AIDA, TUI Cruises, MSV, Holland-America-Line και Costa, με τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για φέτος το «AIDAvita», που έφτασε στο Κίελο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.
Ο αριθμός των επιβατών, που επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας, άγγιξε τα 485.000 άτομα, αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά σχεδόν 6%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της λιμενικής αρχής του Κιέλου σε δηλώσεις του εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που το λιμάνι του Κιέλου έχει καταστεί τόσο ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι επενδύσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν πιάσει τόπο».
Η νέα σαιζόν κρουαζιέρας για το Κίελο ξεκινά στις 9 Απριλίου 2017, με το πλοίο «AIDAcara».
Να σημειωθεί ότι η αγορά κρουαζιέρας στην Γερμανία είναι η πλέον ανθηρή. Με βάση τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της CLIA Europe, 1,8 εκατομμύρια Γερμανοί επέλεξαν για τις διακοπές τους to 2015 ένα κρουαζιερόπλοιο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 27,5% επί του συνόλου των Ευρωπαίων επιβατών κρουαζιέρας για το περασμένο έτος.
Η αύξηση που σημειώνει η γερμανική αγορά κρουαζιέρας είναι τέτοια, που για τον επικεφαλής του γερμανικού τμήματος της CLIA, Helge Grammerstorf, «δεν υπάρχουν αρκετά πλοία» για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση της γερμανικής αγοράς. Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις για το 2016 μιλούν για σχεδόν 2 εκατομμύρια Γερμανούς επιβάτες.

Φωτό: portofkiel.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.