Η εορταστική περίοδος στην Κίνα δείχνει να επηρεάζει τους ναύλους των Panamax

Η εορταστική περίοδος στην Κίνα δείχνει να επηρεάζει τους ναύλους των Panamax

168
Η εορταστική περίοδος στην Κίνα δείχνει να επηρεάζει τους ναύλους των Panamax

Στην αγορά των χύδην ξηρών φορτίων, η εορταστική περίοδος στην Κίνα (εθνική εορτή) δείχνει να επηρεάζει τους ναύλους των Panamax καθώς τα διαθέσιμα φορτία έχουν μειωθεί. Από την άλλη τα capesize στην περιοχή του Ατλαντικού είναι περισσότερο δραστήρια με τους ναύλους να διαμορφώνονται πάνω από τα $9.000 ανά ημέρα για βραχυχρόνιες ναυλώσεις. Παρόλ’ αυτά ο Baltic Capesize Indev έκλεισε στις 1.970 μονάδες μειωμένος κατά 328 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Φορτία προς την Δυτική Αφρική για πλοία Supramax διακινούνται έναντι ναύλου $11.000 ανά ημέρα ενώ για βραχυπρόθεσμες χρονοναυλώσεις στην περιοχή του Ατλαντικού οι ναύλοι διαμορφώνοναι στα $7.600.
Στην αγορά των χύδην υγρών φορτίων, έπειτα από το μίνι ράλλυ στους ναύλους που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, η δραστηριότητα στην αγορά παρουσιάζει σημάδια κάμψης κυρίως λόγω της υπερπροσφοράς χωρητικότητας. Η μεγάλη διαθεσιμότητα μεγάλης χωρητικότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είχε σημαντική αρνητική επίπτωση στους LR2 ναύλους για φόρτωση από λιμένες της περιοχής. Επιπρόσθετα οι ναύλοι στην περιοχή του Ατλαντικού καθώς η λειτουργία του αγωγού Colonial στις Η.Π.Α. αποκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα την μείωση της ζήτησης για φορτία. Με το Brent να εμπορεύεται στα $51,81 το βαρέλι, η αγορά ελπίζει ότι σύντομα θα υπάρξουν αυξήσεις στους ναύλους.
alibras-dry-tc-estimates
alibras-wet-tc-estimates

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.