Σε παραγγελία δύο Iceclass Suezmax προχώρησε ο όμιλος Euronav

Σε παραγγελία δύο Iceclass Suezmax προχώρησε ο όμιλος Euronav

514
Σε παραγγελία δύο Iceclass Suezmax προχώρησε ο όμιλος Euronav

Ο όμιλος Euronav ανακοίνωσε την υπογραφή μαχροχρόνιας χρονοναύλωσης με την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Valero Energy Inc. διάρκειας 7 ετών για πλοία Suezmax. Για το σκοπό αυτό, η Euronav προέβη ήδη σε παραγγελία δύο Iceclass Suezmax από τα ναυπηγεία της Hyundai στην Νότια Κορέα, τα οποία και θα καθελκύσει στις αρχές του 2018, οπότε και θα ξεκινήσει η χρονοναύλωση.
Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πλοίων αυτών είναι η ενισχυμένη κατασκευή και η μέριμνα για μειωμένες εκπομπές αερίων ρύπων. Η εταιρεία επισημαίνει ότι η αγορά των δύο πλοίων είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πάγια πολιτική της περί μη αύξησης της παγκόσμιας καθαρής χωρητικότητας στα δεξαμενόπλοια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav, Paddy Rodgers δήλωσε ότι «η Euronav ήδη από το 1998 εξυπηρετεί τις ανάγκες στα διυλιστήρια του Κεμπέκ με συνεχείς παραδόσεις νεότευκτων πλοίων» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, η δέσμευση για πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας κατέχει σημαίνοντα ρόλο για την εταιρεία».
Η Euronav διαχειρίζεται 53 πλοία (κυρίως Suezmax και VLCCs) υπό σημαίες Βελγίου, Γαλλίας, Ελλάδας, Νησιών Μάρσαλ και Παναμά, ενώ διατηρεί γραφεία σε Νάντη, Αμβέρσα και Πειραιά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.