Η Maersk εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς των Hanjin και HMM

Η Maersk εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς των Hanjin και HMM

331
Η Maersk εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς των Hanjin και HMM

Ο δανέζικος κολοσσός A. P. Møller-Mærsk, όπως σημειώνει ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Deutsche Wirtschafts Nachrichten», εμφανίζεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της εξαγοράς των προβληματικών νοτιοκορεατικών ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hanjin και Hyundai Merchant Marine (HMM).
Από μία τέτοια εξέλιξη η Maersk θα βγει ενισχυμένη καθώς θα ενισχύσει σημαντικά την θέση της στις αγορές του Ειρηνικού, ενώ από την άλλη και η κυβέρνηση της Σεούλ θα αποφύγει το κόστος της διάσωσης των δύο εταιρειών -πρωτίστως της πτωχευμένης Hanjin Shipping και δευτερευόντως της υπό αναδιάρθρωση ΗΜΜ- με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η Maersk είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι στόχος της είναι η επέκταση στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και ότι αυτό επιθυμεί να το πετύχει όχι τόσο μέσω αγοράς ή ναυπήγησης νέων πλοίων αλλά κυρίως μέσω της εξαγοράς εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται σε δρομολόγια στη συγκεκριμένη περιοχή.
Μέχρις ώρας η διοίκηση τού δανέζικου ομίλου δεν έχει προβεί σε καμία επιβεβαίωση αλλά ούτε και διάψευση της πληροφορίας περί του ενδεχομένου της εξαγοράς των Hanjin και HMM.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/DANIEL BOCKWOLDT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.