Μία συγχώνευση δημιουργεί τη 2η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο

Μία συγχώνευση δημιουργεί τη 2η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο

411
Μία συγχώνευση δημιουργεί τη 2η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο

Η σημαντικότατη εταιρεία παραγωγής χάλυβα της Κίνας, Baosteel, παρουσίασε πριν λίγες μέρες τα σχέδια της για την απόκτηση της Wuhan Iron and Steel. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, μετά την ArcelorMittal.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστήριου της Σαγκάης το βράδυ της Τρίτης και δημοσιοποιήθηκαν από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, η κρατικά ελεγχόμενη Baosteel θα απορροφήσει την Wuhan Iron and Steel όταν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δεύτερης εγκριθεί από τους μετόχους των δύο εισηγμένων εταιρειών. Οι μετοχές των δύο εταιρειών έχουν ανασταλεί από κάθε διαπραγμάτευση από τα τέλη Ιουνίου, λόγω της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης.
Το 2015 η Wuhan Iron and Steel ανακοίνωσε ζημίες ύψους 7, 1,1 δις. δολαρίων ΗΠΑ ενώ τα κέρδη της Baosteel συρρικνώθηκαν κατά περισσότερο από 80 % και “έπεσαν” στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών.
Μετά τη συγχώνευση, οι δύο εταιρείες όμως θα κατέχουν την πρώτη θέση στην πολυδοκιμαζόμενη χαλυβουργία στην Κίνα και θα επανασχεδιάσουν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εσωτερικής και παγκόσμιας αγοράς τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές και την παραγωγική τους ικανότητα.
Η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγική ικανότητα χάλυβα κατά 100 εκατομμύρια τόνους με αποτέλεσμα να μειωθεί σε μόλις 150 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2020, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο παρουσίασαν οι αρμόδιες αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.