Νέο κρούσμα ένοπλης πειρατείας στη Γουϊνέα

Νέο κρούσμα ένοπλης πειρατείας στη Γουϊνέα

401
Νέο κρούσμα ένοπλης πειρατείας στη Γουϊνέα

Σύμφωνα με το Piracy Reporting Centre (PRC) του Διεθνούς Γραφείου Ναυσιπλοΐας (International Maritime Bureau), νέο συμβάν ένοπλης πειρατείας σημειώθηκε σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου. Το εν λόγω πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Κόνακρι, της Δημοκρατίας της Γουινέας.
Σύμφωνα με το Live Piracy & Armed Robbery Report 2016, στο αγκυροβολημένο πλοίο επιβιβάστηκαν έξι ένοπλοι πειρατές οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά μέλη του πληρώματος.
Ο καπετάνιος του πλοίου ενεργοποίησε άμεσα το συναγερμό SSAS και κλείδωσε τις καμπίνες. Παρ’ όλα αυτά, οι πειρατές κατάφεραν να εισέλθουν στο πλοίο σπάζοντας τα παράθυρα της γέφυρας. Υπό την απειλή όπλων, και αφού κράτησαν το πλήρωμα ως ομήρους, λήστεψαν τα διαθέσιμα μετρητά του πλοίου και προσωπικά αντικείμενα που βρίσκονταν στις καμπίνες του πληρώματος και τράπηκαν σε φυγή.
To IMB Piracy Reporting Centre επικοινώνησε άμεσα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο συναγερμό και έφτασαν στο σημείο. Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το UK P&I Club, η θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Γουινέας αποτελεί μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο για την εκδήλωση πειρατικών επιθέσεων, ενώ η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Oceans Beyond Piracy (OBP) επισημαίνει πως κατά το 2016 καταγράφηκαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή συνολικά 32 απαγωγές.

Πηγή: https://www.icc-ccs.org/piracy-reporting-centre/live-piracy-report

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.