Η Λιβύη αναζητά τρόπους για να αναζωπυρώσει τις εξαγωγές του αργού πετρελαίου

Η Λιβύη αναζητά τρόπους για να αναζωπυρώσει τις εξαγωγές του αργού πετρελαίου

74
Η Λιβύη αναζητά τρόπους για να αναζωπυρώσει τις εξαγωγές του αργού πετρελαίου

Η National Oil Corporation της Λιβύης (NOC), ανακοίνωσε την περασμένη την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για να συνεχίσουν και πάλι οι αναγκαίες εξαγωγές αργού πετρελαίου από τα λιμάνια στα οποία υπήρξαν ακραίες εχθροπραξίες μεταξύ των αντιπάλων στρατευμάτων που μάχονται για την κατάληψη της εξουσίας αλλά και των κεντρικών μονάδων παραγωγής και κόμβων και αρτηριών μεταφοράς πετρελαίου από τη χώρα.
Τα λιμάνια και οι αποθηκευτικές μονάδες είναι ο σημαντικότερος στόχος των ανταρτών και των ισλαμιστικών ομάδων. Ο πρόεδρος της NOC Μουσταφά Sanalla εμφανίστηκε στα διεθνή ΜΜΕ ως αισιόδοξος για μια νέα και πολυαναμενόμενη εποχή συνεργασίας μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων και θεώρησε ως ρεαλιστικό στόχο την αύξηση της παραγωγής σε 600.000 βαρέλια την ημέρα (BPD) από τα σημερινά περίπου 290.000 βαρέλια την ημέρα.
Οι ακραίες συγκρούσεις στη Λιβύη οδηγούν την εθνική οικονομία σε απόλυτη κατάρρευση με αποτέλεσμα η αναγνωρισμένη κυβέρνηση να γνωρίζει ότι η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και κυρίως η ενδυνάμωση των εξαγωγών αποτελούν το μόνο σωτήριο σχέδιο για την εθνική οικονομία, γεγονός που οι αντίπαλες ομάδες και οργανώσεις επιθυμούν να σταματήσουν προκειμένου να ελέγξουν με τη σειρά τους τις εξαθλιωμένες τοπικές κοινωνίες, ειδικά στις πυκνοκατοικημένες παράλιες περιοχές της χώρας.

-

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.