Η ανάκαμψη της αγοράς για τα δεξαμενόπλοια θα επέλθει μεσοπρόθεσμα

Η ανάκαμψη της αγοράς για τα δεξαμενόπλοια θα επέλθει μεσοπρόθεσμα

448
Η ανάκαμψη της αγοράς για τα δεξαμενόπλοια θα επέλθει μεσοπρόθεσμα

Η ναυλαγορά στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου παρουσίασε μία μικρή ανάκαμψη κυρίως για τα πλοία μεγάλης χωρητικότητας για ναυλώσεις έξι μηνών, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν και οι χρονοναυλώσεις ενός και δύο ετών στα μικρότερου μεγέθους φορτηγά πλοία.
Τα capes συνεχίζουν να παρουσιάζουν δραστηριότητα στην αγορά καθώς αυξήθηκαν οι χρονοναυλώσεις με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν σε άνοδο και τους ναύλους. Στα Panamax η δραστηριότητα στην αγορά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας των εορταστικών ημερών στην Κίνα, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Στα Handy και στα Supra υπήρξαν λίγες ναυλώσεις στην περιοχή του Ατλαντικού αν και οι ροές φορτίων από τον Κόλπο των ΗΠΑ παραμένουν σταθερές.
Στα δεξαμενόπλοια οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη της αγοράς θα επέλθει μεσοπρόθεσμα αλλά σίγουρα όχι πριν το 2017. Η δραστηριότητα στην Μέση Ανατολή παραμένει σε χαμηλά επίπεδα με συνεχιζόμενη την υπερπροσφορά χωρητικότητας και εν αναμονή ανόδου των ναύλων στα VLCC, κυρίως για βραχυπρόθεσμες χρονοναυλώσεις.
Να σημειωθεί ότι περίπου 35-40 νεότευκτα VLOCCs αναμένεται να παραδοθούν το επόμενο εξάμηνο.

alibra-rates-week-38

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.