Παραγγελία 5.750 εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων από την Hapag-Lloyd

Παραγγελία 5.750 εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων από την Hapag-Lloyd

207
Παραγγελία 5.750 εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων από την Hapag-Lloyd

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd ανακοίνωσε τα σχέδιά της για απόκτηση νέων τελευταίας γενιάς εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων (reefers). Συγκεκριμένα θα επενδύσει στην αγορά 5.750 εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων (5.000 εμπορευματοκιβώτια 40 ποδών και 750 εμπορευματοκιβώτια 20 ποδών), εκ των οποίων τα 1.000 θα διαθέτουν τεχνολογία «ελεγχόμενης ατμόσφαιρας».
Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει τη μεταφορά νωπών φρούτων και λαχανικών, καθώς και κρέατος, ψαριών αλλά και φαρμακευτικών προϊόντων σε πιο μακρινούς προορισμούς που απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος μεταφοράς, με διατήρηση, όμως, πάντα σταθερής της ποιότητας των διακινούμενων αγαθών. Η Hapag-Lloyd εκτιμά ότι η παράδοση των νέων εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα αρχίσει άμεσα η χρησιμοποίησή τους από την εταιρεία στα νέα πλοία της.
Πιο συγκεκριμένα, η Hapag-Lloyd αναμένεται να εντάξει στο στόλο της 10 νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κατηγορίας «Valparaíso Express», που έκαστο διαθέτει συνολική μεταφορική ικανότητα 10.500 TEUs και με δυνατότητα μεταφοράς 2.100 εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων. Τα πλοία είχαν παραγγελθεί τον περασμένο Απρίλιο σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και αναμένεται να αρχίσουν να εντάσσονται στο στόλο της εταιρείας από τα τέλη του τρέχοντος έτους. Τα νέα πλοία της εταιρείας θα ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια προς και από νότια Αμερική, που αποτελεί -όπως τονίζει ο Anthony J. Firmin, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της Hapag-Lloyd- μία από τις πλέον σημαντικές αγορές για την εταιρεία του.

Φωτό: hapag-lloyd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.