Τουρκία και Ρωσία αναθερμαίνουν τις εμπορικές σχέσεις τους

Τουρκία και Ρωσία αναθερμαίνουν τις εμπορικές σχέσεις τους

58
Τουρκία και Ρωσία αναθερμαίνουν τις εμπορικές σχέσεις τους

Τη σχετικά άμεση άρση της απαγόρευσης των εισαγωγών που επιβλήθηκε το 2015 σε τουρκικά γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα από τη Ρωσία, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων και Κτηνοτροφίας.
Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουρφός, Φαρούκ Σελίκ σε συνέντευξή του από την Άγκυρα προς το πρακτορείο Ανατολή επεσήμανε ότι η άρση θα λάβει χώρα εντός των επόμενων δύο μηνών. Επίσης διευκρίνισε ότι οι δύο αρμόδιες επιτροπές γεωργικών υποθέσεων της Τουρκίας και της Ρωσίας συναντήθηκαν τον Απρίλιο για την ανοικοδόμηση σχέσεων, οι οποίες και επανεκτιμήθηκαν από τους προέδρους Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής των G20
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα, και πιστεύω ότι το θέμα θα ολοκληρωθεί σύντομα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στο τουρκικό πρακτορείο. Η επανέναρξη των εισαγωγών και εξαγωγών μεταξύ των δύο κρατών θα ενισχύσει όχι μόνο τη γεωργική παραγωγή της Τουρκίας αλλά και τις θαλάσσιες μεταφορές στη Μαύρη Θάλασσα.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.