Rickmers Group: μεγάλη μείωση εσόδων και κερδών

Rickmers Group: μεγάλη μείωση εσόδων και κερδών

92
Rickmers Group: μεγάλη μείωση εσόδων και κερδών

Κατά 13,9% μειώθηκαν τα έσοδα του ναυτιλιακού Ομίλου Rickmers το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την περσινή περίοδο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση που δημοσιοποιήθηκε, το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο Όμιλος παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους €249,3 εκατ., όταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 είχαν αγγίξει τα € 289.600.000.
Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) για το α’ εξάμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα €87,7 εκατ., καταγράφοντας πτώση 36,1% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 (€137,4 εκατ.).
Τα στελέχη του Ομίλου αποδίδουν αυτήν την πτώση στην υποτονική οικονομική ανάπτυξη σε πολλά μέρη του κόσμου όπου οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται, στο σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και στην περαιτέρω μείωση των ναύλων, η οποία σημάδεψε το πρώτο μισό του 2016. Επιπλέον, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα συνεχίζει να αποτελεί η αποµείωση της αξίας των παγίων στοιχείων των εταιρειών του Ομίλου, λόγω των οικονομικών συνεπειών από τη συνεχιζόµενη χρηµατοοικονοµική κρίση.
Στην εξαμηνιαία έκθεση τα στελέχη του Ομίλου επισημαίνουν ότι καθώς οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παραμένουν υποτονικές με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στη δια θαλάσσης διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, δεν αναμένεται να καταγραφεί βελτίωση στα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το δεύτερο μισό του έτους. Μάλιστα, για το σύνολο του τρέχοντος έτους τα στελέχη του Rickmers Group αναμένουν τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA να κινηθούν σημαντικά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του 2015.

Φωτό: flickr.com/JAXPORT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.