Πως η Κένυα θα μεταμορφωθεί σε μεγάλη παραγωγό πετρελαίου

Πως η Κένυα θα μεταμορφωθεί σε μεγάλη παραγωγό πετρελαίου

188
Πως η Κένυα θα μεταμορφωθεί σε μεγάλη παραγωγό πετρελαίου

Η Κένυα θα αρχίσει να εξάγει πετρέλαιο από τον Ιούνιο του 2017, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κένυας Uhuru Kenyatta, μετά από συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Tullow Oil, της βρετανικής εταιρείας εξερεύνησης κοιτασμάτων πετρελαίου.
Το State House στο Ναϊρόμπι κυκλοφόρησε επίσημη δήλωση από του Πρόεδρου Kenyatta η οποία αναφέρεται ότι το πετρέλαιο θα μεταφέρεται οδικώς από τη Βόρεια Κένυα στην Μομπάσα, στις ανατολικές ακτές της Κένυας. «Από το 2019, η Κένυα πρόκειται να είναι μια μεγάλη παραγωγός πετρελαίου και εξαγωγέας”, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος Kenyatta. Από την πλευρά της η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παράγει πάνω από 2.000 βαρέλια την ημέρα και επίσης θα κατασκευάσει οκτώ νέες πετρελαιοπηγές στην βόρεια επαρχία Lokichar.
Η Κένυα ανακάλυψε τα κοιτάσματα πετρελαίου της για πρώτη φορά στις ημι-άνυδρες περιοχές, στο βόρειο τμήμα της χώρας, το 2012. Η περιοχή κατοικείται από νομάδες που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.