Κρούσμα ένοπλης πειρατείας στη Γουινέα

Κρούσμα ένοπλης πειρατείας στη Γουινέα

676
Κρούσμα ένοπλης πειρατείας στη Γουινέα

Σύμφωνα με το Piracy Reporting Centre (PRC) του Διεθνούς Γραφείου Ναυσιπλοΐας (International Maritime Bureau), νέο συμβάν ένοπλης πειρατείας σημειώθηκε σε πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου. Το εν λόγω πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 5,5 ναυτικά μίλια νότια του λιμένος Κόνακρι, της Δημοκρατίας της Γουινέας.
Συγκεκριμένα το PRC αναφέρει πως την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, επτά ένοπλοι πειρατές επιβιβάστηκαν στο αγκυροβολημένο πλοίο και κράτησαν ομήρους 2 μέλη του πληρώματος. Υπό την απειλή όπλων, λήστεψαν τα διαθέσιμα μετρητά και προσωπικά αντικείμενα του πληρώματος και τράπηκαν σε φυγή.
Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί το έβδομο που σημειώθηκε το μήνα Αύγουστο.
Αναλυτικά, εκτός της πειρατικής επίθεσης που αναφέρθηκε, μέσα στον Αύγουστο έχουν αναφερθεί τρία κρούσματα πειρατείας στη Νιγηρία (δύο στο Λάγος και ένα στο νησί Μπόνι), δύο κρούσματα σημειώθηκαν στο Πουάντ-Νουάρ του Κονγκό, καθώς και ένα στο Βούνγκ Το, στο Βιετνάμ.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το UK P&I Club, η θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Γουινέας αποτελεί μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο για την εκδήλωση πειρατικών επιθέσεων, ενώ η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Oceans Beyond Piracy (OBP) επισημαίνει πως κατά το 2016 καταγράφηκαν στη συγκεκριέμενη θαλάσσια περιοχή συνολικά 32 απαγωγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.