Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Νορβηγίας στοχεύουν σε μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων...

Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Νορβηγίας στοχεύουν σε μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

53
Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Νορβηγίας στοχεύουν σε μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Πετρελαϊκής Βιομηχανίας της Νορβηγίας ανακοίνωσαν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό μέχρι και το έτος 2030, ο οποίος περιλαμβάνει διατήρηση της κερδοφορίας τους αλλά και διατήρηση των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα έως και το έτος 2030, ενώ επιδιώκεται παράλληλα η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 2,5 Μt CO2 eq μεταξύ των ετών 2020 και 2030.
Να σημειωθεί ότι από αυτό το ποσό ο νορβηγικός κολοσσός Statoil αντιπροσωπεύει τα 2 Μt CO2 eq, ενώ ήδη από το 2008 έχει επιτύχει μείωση των ετήσιων εκπομπών CO2 από τις παραγωγικές μονάδες του στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα σχεδόν κατά 1 Μt CO2 eq.
Στόχος των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου της Νορβηγίας είναι μέχρι το 2030 η διεξαγωγή των θαλάσσιων δραστηριοτήτων τους στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα να γίνεται με χρήση υπεράκτιου στόλου και τεχνολογιών εξόρυξης, που θα επιτρέπουν χαμηλές έως και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Φωτό: flickr.com/L.C. Nøttaasen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.