Έλληνας ναυτικός αγνοείται στη Βραζιλία

Έλληνας ναυτικός αγνοείται στη Βραζιλία

3727
Έλληνας ναυτικός αγνοείται στη Βραζιλία

Έλληνας ναυτικός αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή Μπαρκαρένα της Βραζιλίας. Την εξαφάνιση του Έλληνα ναυτικού ανέφερε ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου “SAMJOHN AMITY” Ν.Π. 10521, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη χωρίς φορτίο, με προορισμό του το λιμάνι Vila Do Conde. Το πλήρωμά του απαρτιζόταν από 15 άτομα (6 Έλληνες και 9 αλλοδαπούς).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ο αγνοούμενος είναι 33 ετών και ήταν ναυτολογημένος ως Γ΄ Μηχανικός στο πλοίο. Μετά την απόλυσή του, επιβιβάστηκε σε λάντζα προκειμένου να αποβιβαστεί στο αγκυροβόλιο Vila Do Conde. Η λάντζα στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με άλλο σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, με αποτέλεσμα να αγνοείται ο 33χρονος, ενώ διεσώθησαν τα δύο μέλη πληρώματος.
Για το περιστατικό, το οποίο συντονίζεται από το αρμόδιο τοπικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης RCC NORTH (BELEM), έχει ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.