Οι λιμένες της Μαυριτανίας αναδεικνύονται σε εμπορικούς κόμβους της Αφρικής

Οι λιμένες της Μαυριτανίας αναδεικνύονται σε εμπορικούς κόμβους της Αφρικής

139
Οι λιμένες της Μαυριτανίας αναδεικνύονται σε εμπορικούς κόμβους της Αφρικής

Η κυβέρνηση της Μαυριτανίας στοχεύει στην διαμόρφωση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών που θα επιτρέψουν στην χώρα και πρωτίστως στον λιμένα του Νουακσότ να καταστεί κομβικό κέντρο προώθησης των εξαγώγιμων αγαθών της Βραζιλίας προς τις χώρες της βορειοδυτικής Αφρικής.
Αυτός ο στρατηγικό στόχος της κυβέρνησης της χώρας παρουσιάστηκε σε Βραζιλιάνους επιχειρηματίες από τον πρέσβη της Μαυριτανίας στην Μπραζίλια, Abdoulaye Idrissa Wagner.
Η Μαυριτανία διαθέτει δύο μεγάλα εμπορικά λιμάνια, σε Νουακσότ και Νουαντίμπου, ενώ ένα τρίτο βρίσκεται υπό κατασκευή, γεγονός που κατά τον Idrissa Wagner θα επιτρέψει στην χώρα να ενισχύσει την θέση της ως στρατηγικός εμπορικός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή της βόρειας, κεντρικής αλλά και της νότιας Αφρικής.
Μάλιστα, να σημειωθεί ότι από το σύνολο των εμπορευμάτων που εξάγει η Βραζιλία προς χώρες όπως η Αγκόλα, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Μοζαμβίκη και η Σενεγάλη, σχεδόν το 40% φτάνει σε αυτές μέσω των μαυριτανικών λιμένων.
Όμως, η Μαυριτανία «βλέπει» και προς τα ανατολικά της Αφρικής με την έμφαση να δίνεται στη σύσφιξη των εμπορικών της σχέσεων με το Ιράκ αλλά και με την Κίνα, και κυρίως στην εξαγωγή αλιευτικών προϊόντων, τομέας με ιδιαίτερη ανάπτυξη στην Μαυριτανία.

Φωτό: http://www.pan.mr/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.