Εβδομαδιαία ανασκόπηση ναυλαγορών

Εβδομαδιαία ανασκόπηση ναυλαγορών

319
Εβδομαδιαία ανασκόπηση ναυλαγορών

Με βάση στοιχεία της Alibra Shipping Limited πτωτικές τάσεις επικρατούν ως επί το πλείστον στις ναυλαγορές χύδην ξηρού και υγρού φορτίου. Πιο συγκεκριμένα στην αγορά του χύδην ξηρού φορτίου και σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας οι ναύλοι στα capesize έχουν φτάσει σε χαμηλό δυόμιση μηνών ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υπερπροσφοράς χωρητικότητας αλλά και της μειωμένης εξορυκτικής δραστηριότητας παρά τη βελτίωση των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος.
Παρά την αναζωπύρωσης της ζήτησης άνθρακα από την Κίνα, οι ναύλοι στα πλοία Panamax παρουσίασαν την πρώτη πτώση έπειτα από δύο μήνες γεγονός που αποδίδεται στην υπερπροσφορά χωρητικότητας κυρίως στην περιοχή του Ατλαντικού, η οποία παρόλ’ αυτά διαμορφώνει ναύλους γύρω στα $7,900 ανά ημέρα για βραχυχρόνιες ναυλώσεις.
Στην αγορά του χύδην υγρού φορτίου υπάρχει μία αισιοδοξία η οποία τροφοδοτείται κυρίως από τις τιμές εμπορίας του πετρελαίου Brent οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ $41.80-$42.20 το βαρέλι καθώς και από τη μείωση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α.
Σε επίπεδο ναύλων παρατηρείται μία μικρή πτώση στα Handies και στα Aframax σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Η συνοπτική έκθεση της ναυλαγοράς από την Alibra Shipping Limited είναι διαθέσιμη στο παρακάτω αρχείο:

www.alibrashipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.