Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν σε ετήσια βάση οι αφίξεις στον ΔΑΑ

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν σε ετήσια βάση οι αφίξεις στον ΔΑΑ

44
Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν σε ετήσια βάση οι αφίξεις στον ΔΑΑ

Άνοδο 9,4% σημείωσαν σε ετήσια βάση οι αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον μήνα Ιούλιο, ενώ η επιβατική κίνηση ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου..
Συγκεκριμένα η κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του Ιουλίου έφτασε τα 2,37 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 9,7% και 11,7% αντίστοιχα. Επίσης, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο κατά 20%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες επίσης αυξήθηκαν κατά 8%. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε τα 11 εκατ., άνοδο δηλαδή 9,4%. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν αύξηση της τάξης του 12,4% και 7,6% αντίστοιχα. Τέλος, οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο, της τάξης του 15% και 6% αντίστοιχα.

aerolimenas

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.