Αύξηση εξαγωγών επίπλων καταγράφει το Μπαγκλαντές

Αύξηση εξαγωγών επίπλων καταγράφει το Μπαγκλαντές

56
Αύξηση εξαγωγών επίπλων καταγράφει το Μπαγκλαντές

Οι εξαγωγές επίπλων από το Μπαγκλαντές σημείωσαν σημαντική αύξηση για το οικονομικό έτος 2015 – 2016, κυρίως λόγω της βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων αλλά των οικονομικών ενισχύσεων που έλαβε η βιομηχανία από την κυβέρνηση.
Οι άμεσες επιδοτήσεις της κυβέρνησης δόθηκαν έπειτα από πρόταση της Ένωσης Βιομηχάνων Επίπλου του Μπαγκλαντές (BFIOA), κατά την πρόσφατη τέταρτη Έκθεση Επίπλου και Διακόσμησης.
Σημειώνεται πως η τοπική βιομηχανία επίπλων πέτυχε για το 2016, αύξηση των εσόδων κατά 18,76% αγγίζοντας τα $43,36 εκ. την ίδια στιγμή που τα έσοδα από τις εξαγωγές των επίπλων ξεπέρασαν το στόχο κατά $7,73 εκ.
Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά ΜΜΕ, η αύξηση στις εξαγωγές των συγκεκριμένων προϊόντων οφείλεται κυρίως στις εξαγωγές προς νέες χώρες- εμπορικούς εταίρους του Μπαγκλαντές όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελβετία, η Αυστραλία, η Ισπανία, η Ινδία, η Κορέα κ.α.
Ο πρόεδρος της BFIOA και εκτελεστικός διευθυντής της «Hatil», Selim Rahman, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως «παρότι το Μπαγκλαντές ξεκίνησε την εξαγωγή επίπλων το 1995, το ποσοστό των εξαγωγών συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά». Ερωτηθείς μάλιστα για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των τοπικών επίπλων, ο κ. Rahman ανέδειξε τη μεγάλη ποικιλία, τις ανταγωνιστικές τιμές, το χρόνο παράδοσης αλλά και την καλή ποιότητα επικοινωνίας με τους αγοραστές.
Επισημαίνεται τέλος, πως σύμφωνα με στοιχεία της BFIOA, υπάρχουν περισσότερες από 3.000 καταγεγραμμένες βιομηχανίες επίπλων στη χώρα, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 2 εκ. εργαζόμενους.
Σημειώνεται ότι το Μπαγκλαντές αποτελεί έναν από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της Ε.Ε., αποτελώντας το 12% των συνολικών εισαγωγών της γηραιάς ηπείρου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.