Παρά την κρίση στη γείτονα χώρα συνεχίζονται τα σχέδια για τη ...

Παρά την κρίση στη γείτονα χώρα συνεχίζονται τα σχέδια για τη νέα διώρυγα

177
Παρά την κρίση στη γείτονα χώρα συνεχίζονται τα σχέδια για τη  νέα διώρυγα

O Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τους αναλυτές της S &P Global Platts, τη μεγάλη φιλοδοξία του για τη συνέχιση της προπαρασκευαστικών μελετών για την κατασκευή του Kanal Istanbul.
Τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα στην Πόλη και η εύφλεκτη πολιτική κατάσταση στις κεντρικές μητροπόλεις της Τουρκίας δεν φαίνεται να σταματούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις του Τούρκου Προέδρου. Η νέα διώρυγα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης θεωρείται από τα πιο παράτολμα και υπερφιλόδοξα οράματα του Ερντογάν ενώ πολλοί αναλυτές αμφισβητούν την οικονομική βιωσιμότητά του. Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν θεωρεί ότι η νέα διώρυγα η οποία θα έχει μήκος 43 χλμ και πλάτος 400 μέτρων, θα διευκολύνει την κυκλοφορία του Βοσπόρου ενώ θα προσελκύσει 500.000 κατοίκους κατά μήκος της. “Το έργο θα γίνει, ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος τον περασμένο Απρίλιο και σύμφωνα με έγκυρους πολιτικούς κύκλους η δέσμευσή του ισχύει παρά την κρίση στη γείτονα χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.