Infographic: Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμαχίες στη ναυτιλία

Infographic: Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμαχίες στη ναυτιλία

474
Infographic: Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμαχίες στη ναυτιλία

Το παρακάτω infographic, το οποίο δημοσιεύθηκε από τη νορβηγική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων στη ναυτιλία με την επωνυμία «Xeneta», απεικονίζει τις παγκόσμιες ναυτιλιακές συμμαχίες σήμερα, καθώς και τις ανακατατάξεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται πως τον Ιούλιο του 2016 οι παγκόσμιες ναυτιλιακές συμμαχίες ήταν οι, «2M» (Maersk και MSC), «Ocean Three» (CMA CGM, UASC, COSCO Shipping), «G6» (NYK Line, OOCL, APL, MOL, HMM) και «CKYHE» (K Line, COSCO, HANJIN, Evergreen, Yang Ming), ενώ οι «PIL», «ZIM», «Wan Hai Lines», «X-Press Feeders» και «KMTC» παρέμεναν μέχρι σήμερα ανεξάρτητες.
Κύριος στόχος των ανακατατάξεων στις συμμαχίες, φαίνεται να είναι η αντιμετώπιση του σοβαρού πλήγματος που οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν δεχθεί από την κατακόρυφη πτώση των ναύλων στον κλάδο της dry και liner ναυτιλίας, καθώς, ως γνωστόν, οι δύσκολοι καιροί ευνοούν τις συνέργειες.

 

Xeneta-shipping-alliances-July2016

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.