Νικέλιο: Άγγιξε τις υψηλότερες τιμές οκταμήνου

Νικέλιο: Άγγιξε τις υψηλότερες τιμές οκταμήνου

687
Νικέλιο: Άγγιξε τις υψηλότερες τιμές οκταμήνου

Με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης των Φιλιππίνων για αναστολή λειτουργίας των ορυχείων νικελίου, τα οποία δεν πληρούν τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, το νικέλιο άγγιξε την υψηλότερη τιμή του μετά τον Οκτώβριο του 2015.
Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του νικελίου αυξήθηκε κατά 4,4% την Τρίτη 12 Ιουλίου, ενώ στο London Metal Exchange έφτασε τα $10.410 ανά μετρικό τόνο. Όπως σημειώσαμε παραπάνω η κατακόρυφη αύξηση πραγματοποιήθηκε μετά την είδηση αναστολής λειτουργίας δύο ορυχείων νικελίου στις Φιλιππίνες, τα BenguetCorp Nickel Mines Inc. και Zambales Diversified Metals Corp.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της χώρας, Rodrigo Duterte, είχε αναγγείλει λίγες μέρες νωρίτερα την επαναξιολόγηση των ορυχείων νικελίου των Φιλιππίνων, τα οποία παραβίαζαν επανειλημμένα τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας, λιγότερο από το 30% των ορυχείων πληρούσαν τους διεθνείς κανονισμούς.
Τονίζεται πως οι Φιλιππίνες αποτελούν το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Κίνας σε νικέλιο από το 2014 -όταν η Ινδονησία απαγόρευσε τις εξαγωγές ακατέργαστων πρώτων υλών- και είναι η πρώτη παραγωγός χώρα με περισσότερους από 465 χιλ. τόνους, ποσότητα που αντιπροσωπεύει το 22% της παγκόσμιας εξαγωγής νικελίου.
Επισημαίνεται πως η χώρα είχε ήδη σταματήσει την έκδοση αδειών για τη δημιουργία ορυχείων νικελίου από το 2012, ενώ μέχρι τώρα επέτρεπε την εξερεύνηση για νέες πηγές παραγωγής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.