Αντεπίθεση Ερντογάν – 90 νεκροί & 1.154 τραυματίες – Κλειστός ο...

Αντεπίθεση Ερντογάν – 90 νεκροί & 1.154 τραυματίες – Κλειστός ο Βόσπορος και το «Ατατούρκ»

266
Αντεπίθεση Ερντογάν –  90 νεκροί & 1.154 τραυματίες – Κλειστός ο Βόσπορος και το «Ατατούρκ»

Σε προσπάθεια επαναφοράς της τάξης σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη έχει επιδοθεί η τουρκική κυβέρνηση, έχοντας προχωρήσει σε σύλληψη συνολικά 1.563 στρατιωτικών που σχετίζονταν με την απόπειρα πραξικοπήματος, η οποία με βάση τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να έχει κατασταλεί.
Στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» εξακολουθεί να βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με το υπουργικό συμβούλιο, απ’ όπου σήμερα το πρωί κάλεσε τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν σε δρόμους και πλατείες και δήλωσε ότι οι πραξικοπηματίες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για την προδοσία τους. Επιπλέον, τόνισε ότι η Τουρκία έχει κυβέρνηση εκλεγμένη με τις ψήφους του λαού και κατηγόρησε το «παράλληλο κράτος», που ακόμα υφίσταται στις δομές του τουρκικού κρατικού μηχανισμού.

Attempted coup d'etat in Turkey

Η απόπειρα πραξικοπήματος έχει αφήσει έως τώρα στην Τουρκία πάνω από 90 νεκρούς και 1.154 τραυματίες, με αστυνομικούς, στρατιώτες και πολίτες μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους νεκρούς έχουν βρεθεί στο κτήριο του Κοινοβουλίου που χτυπήθηκε με βόμβες από τους πραξικοπηματίες, εκ των οποίων τουλάχιστον 16 έχουν χάσει την ζωή τους.
Βέβαια, παρά την διαφαινόμενη ήττα τους οι πραξικοπηματίες στις ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως εξακολουθούν να μάχονται.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης παραμένει ακόμα κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις, μέχρι νεωτέρας, αλλά κλειστός για λόγους ασφαλείας, τουλάχιστον για σήμερα Σάββατο, θα παραμείνει και ο Βόσπορος για τα δεξαμενόπλοια, τα οποία μεταφέρουν καύσιμα, έχοντας ως προορισμό είτε τη Μεσόγειο, είτε τη Μαύρη Θάλασσα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TOLGA BOZOGLU & EPA/SEDAT SUNA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.