Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει η Sovcomflot

Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει η Sovcomflot

392
Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει η Sovcomflot

Το περασμένο φθινόπωρο η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης είχε ανακοινώσει εμμέσως ότι στόχος ήταν μέσα στο 2016 να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ρωσικού ναυτιλιακού γίγαντα Sovcomflot.
Σχεδόν εννέα μήνες αργότερα ο Ιγκόρ Σουβάλοφ, ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, δήλωσε ότι η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία Sovcomflot, η οποία διαθέτει ένα στόλο από LNG, tankers, bulkers αλλά και άλλων ειδικών πλοίων που επιχειρούν στις ακραίες καιρικές συνθήκες της Σιβηρίας αλλά και εκτός αυτής, θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Επιθυμία της Μόσχας είναι η ανεύρεση του κατάλληλου αγοραστή των μετοχών της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας, που θα επιτρέψει τόσο την περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας όσο και την τροφοδοσία των κρατικών ταμείων της χώρας με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, επιτρέποντας στη Μόσχα να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο έλλειμμα του κρατικού της προϋπολογισμού.
Μία πρώτη εκτίμηση της Μόσχας είναι ότι από την πώληση ενός ποσοστού 25% των μετοχών μπορεί να λάβει ένα ποσό της τάξης των $357 εκατ.
Για την κυβέρνηση της Ρωσίας η ιδιωτικοποίηση της Sovcomflot έχει άμεση προτεραιότητα.

Φωτό: flickr.com/Chris&Steve (cands

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.