H Wärtsilä εξοπλίζει το «Harmony of the Seas», το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του...

H Wärtsilä εξοπλίζει το «Harmony of the Seas», το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

553
H Wärtsilä εξοπλίζει το «Harmony of the Seas», το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Η εταιρεία Wärtsilä, με έδρα την Φινλανδία, έχει προμηθεύσει με μηχανές, εξοπλισμό πρόωσης, συστήματα καθαρισμού καυσαερίων και διάφορα ηλεκτρικά προϊόντα καθώς και προϊόντα αυτοματισμού το κρουαζιερόπλοιο «Harmony of the Seas» της Royal Caribbean, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.
Στο «Harmony of the Seas» η εταιρεία έχει εγκαταστήσει συστήματα πλοήγησης και δυναμικής τοποθέτησης (DP) της σειράς NACOS platinum καθώς και συστήματα Wärtsilä CCTV, τα οποία βρίσκονται πλέον σε εμπορική λειτουργία. Τα συστήματα πλοήγησης και δυναμικής τοποθέτησης της σειράς NACOS platinum διαθέτουν προηγμένη ενσωματωμένη τεχνολογία πλοήγησης για τους χειριστές κρουαζιερόπλοιων.
Τα δύο συστήματα τύπου Wärtsilä hybrid scrubber, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, αποτελούν χαρακτηριστικό της νέας τεχνολογίας καθαρισμού καυσαερίων συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών οξειδίων του θείου (SOx).

wartsila scrubber cruizeWärtsilä scrubber cruize

Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό βρόχο, χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό προκειμένου να απομακρύνει τα SOx από τα καυσαέρια.
Η Wärtsilä έχει παράσχει, ακόμη, συστήματα φωτισμού για τους δημόσιους χώρους και τις σουίτες καθώς και ένα χαμηλής ανάλυσης τοίχο LED για το θέατρο.
Σχετικά με την τεχνική διαχείριση και την παρακολούθηση του «Harmony of the Seas», η Royal Caribbean έχει, επίσης, συνάψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την Wärtsilä .
Το κρουαζιερόπλοιο τροφοδοτείται από τέσσερις 12-κύλινδρους κινητήρες Wärtsilä 46F και δύο 16-κύλινδρους κινητήρες Wärtsilä 46F, ενώ χρησιμοποιεί και τέσσερα εγκάρσια thrusters τύπου Wärtsilä CT3500 για την εκτέλεση ελιγμών.

Φωτό: flickr.com/kees torn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.