Το εμπόριο LNG θα κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στην επόμενη 20ετία

Το εμπόριο LNG θα κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στην επόμενη 20ετία

146
Το εμπόριο LNG θα κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στην επόμενη 20ετία

Το εμπόριο του υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται μέχρι το 2035 να ξεπεράσει σε όγκο και αξία τα αντίστοιχα μεγέθη του εμπορίου του φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται να ενταθεί σημαντικά και ο ανταγωνισμός στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις του Vladimir Drebentsov, του αντιπροέδρου της BP-Russia.
Ο ίδιος πιστεύει ότι μέσα στην διετία 2016-2017 περισσότερα από 90 δις κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου θα διοχετευθούν στην αγορά της Ευρώπης, ενώ οι προμήθειες σε LNG θα πενταπλασιαστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτά τα μεγέθη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της BP-Russia, θα πρέπει να θεωρηθούν ως το αποτέλεσμα των συνεχώς διευρυνόμενων ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης αλλά και των νέων, μεγάλων -σε φάση υλοποίησης αλλά και σχεδιασμού- επενδυτικών σχεδίων σε έργα παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης και τροφοδοσίας της Ευρώπης με υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Να υπενθυμίσουμε, ότι πέραν της BP και ο αγγλο-ολλανδικός πολυεθνικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου Royal Dutch Shell δραστηριοποιείται στην αγορά LNG στη Ρωσία και μάλιστα προ ολίγων ημερών υπέγραψε συμφωνία με το ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom για ένα νέο έργο κατασκευής μονάδας παραγωγής LNG στην Βαλτική, στο ρωσικό λιμάνι του Ust-Luga.

Φωτό: flickr.com/kees torn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.