Δείτε το διαφημιστικό για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Παναμά

Δείτε το διαφημιστικό για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Παναμά

400
Δείτε το διαφημιστικό για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Παναμά

Λίγες μόλις ημέρες έμειναν μέχρι την 26η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Παναμά. Το έργο κόστους $5,2 δις ολοκληρώθηκε και δημιουργεί νέα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο καθώς θα μπορεί πλέον να εξυπηρετεί πλοία με χωρητικότητα 13,000/14,000 TEUs (σε σχέση με τα 5.000 TEUs που μπορούσε να εξυπηρετήσει στο παρελθόν), ενώ θα διαθέτει μία ακόμη λωρίδα ναυσιπλοΐας, γεγονός που διπλασιάζει την χωρητικότητά της.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί της 26ης Ιουνίου στις υδατοφρακτές της Aqua Clara, στην Επαρχία Colon στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, με ανοιχτή πρόσκληση προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Στις 07.00 το πλοίο “M/V COSCO Shipping Panama” της κινεζικής COSCO θα εισέλθει στην Διώρυγα και το ιστορικό αυτό γεγονός θα μεταδοθεί απευθείας. Νωρίς το απόγευμα το πλοίο αναμένεται να φτάσει στις υδατοφρακτές Cocoli στην πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου και θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή εγκαινίων.

Οι αρχές του Παναμά έδωσαν στην δημοσιότητα έναν πλήρη οδηγό σχετικά με τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Παναμά τον οποίο μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

Το επίσημο βίντεο-πρόσκληση για τα εγκαίνια μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.