H Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών υπέρ χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

H Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών υπέρ χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

105
H Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών υπέρ χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκαν στο Βερολίνο περίπου 150 εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας της Γερμανίας αλλά και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών (VDR), για να συζητήσουν την ανάγκη χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ, LNG) ως εναλλακτικό καύσιμο στη ναυτιλία και ως κινητήρια δύναμη για την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Ralf Nagel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών, εξέφρασε κατά τη συνάντηση την απόλυτη δέσμευση των μελών της Ένωσης για ενίσχυση της χρήσης του LNG με στόχο τον περαιτέρω περιορισμό των εκπομπών ρύπων από τα πλοία. Κατά την παρέμβασή του τόνισε ότι «οι Γερμανοί εφοπλιστές είναι απόλυτα πεπεισμένοι για τις καλές προοπτικές για τη ναυτιλία αλλά και για την γερμανική οικονομία από την χρήση του LNG. Και αυτό γιατί με την χρήση του LNG όχι μόνο θα βελτιωθούν οι όροι προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας στην γερμανική βιομηχανία αλλά και στον τομέα της έρευνας».
Παρ’ όλ’ αυτά, βέβαια, ο Ralf Nagel επισήμανε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και η οικονομική στήριξη από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης για να καταστεί η χρήση του LNG πιο ελκυστική ως ναυτιλιακού καυσίμου αλλά και για να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο κανόνων ως προς την χρήση του LNG σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να μην προκύπτουν ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού».

Φωτό: flickr.com/BP images/LNG carrier British Merchant

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.