Τα γερμανικά ναυπηγεία «German Dry Docks» επιχειρούν διείσδυση στην Καραϊβική

Τα γερμανικά ναυπηγεία «German Dry Docks» επιχειρούν διείσδυση στην Καραϊβική

177
Τα γερμανικά ναυπηγεία «German Dry Docks» επιχειρούν διείσδυση στην Καραϊβική

Τα γερμανικά ναυπηγεία του Μπρεμερχάφεν «German Dry Docks» επιβεβαίωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τη ναυτιλιακή εταιρεία της Βρέμης «Harren und Partner», που θα οδηγήσει στην δημιουργία μίας θυγατρικής στην Καραϊβική. Η νέα εταιρεία θα φέρει το όνομα «German Ship Repair Jamaica» και η έδρα της θα είναι στο Κίνγκστον. Στόχος της νέας εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών επισκευής πλοίων σε όλη την περιοχή της Καραϊβικής.
Η αρχική ιδέα των γερμανικών ναυπηγείων αλλά και της γερμανικής ναυτιλιακής «Harren und Partner» είναι να παρέχουν άμεσα στους πελάτες τους υπηρεσίες επισκευών των πλοίων τους στο σημείο που αυτά βρίσκονται μέσω μίας κινητής μονάδας επισκευών. Ενώ απώτερος στόχος είναι, βεβαίως, η σταδιακή μεγέθυνση του πελατολογίου τους και εκτός Γερμανίας.
Να σημειωθεί ότι τα ναυπηγεία «German Dry Docks» ανήκουν στον Dieter Petram, έναν από τους μεγαλύτερους Γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, και καθώς φαίνεται στόχος του είναι να μετατρέψει την εταιρεία του σε πολυμετοχική. Επίσης, μόλις πέρυσι αποφάσισε να προχωρήσει σε πώληση της συμμετοχής του στα γερμανικά ναυπηγεία, που πλέον έχουν ενταχθεί στο Μαλαισιανό όμιλο Genting, «Lloyd-Werft», σε μία προσπάθεια να εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της δικής του εταιρείας.

Φωτό: www.germandrydocks-magazine.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.