Προς διαλεύκανση η μυστηριώδης προσάραξη του δεξαμενοπλοίου

Προς διαλεύκανση η μυστηριώδης προσάραξη του δεξαμενοπλοίου

266
Προς διαλεύκανση η μυστηριώδης προσάραξη του δεξαμενοπλοίου

Στις αρχές Μαΐου εντοπίσθηκε σε ακτή της Λιβερίας ένα εγκαταλελειμμένο δεξαμενόπλοιο, το Tamaya 1, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για την τύχη του πληρώματος αλλά και για το πως κατέληξε εκεί. Στο πλοίο μήκους 63 μέτρων και με σημαία Παναμά δεν βρισκόταν κανένα μέλος του πληρώματος, ενώ έλειπε και η σωσίβια λέμβος.
Τελικά ο ιδιοκτήτης του πλοίου βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για τον Robert M. Saigba, ο οποίος συναντήθηκε στις 13 Μαΐου με τις τοπικές αρχές της Λιβερίας και ανακοίνωσε πως το δεξαμενόπλοιο του ανήκει.
Σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν το πλοίο να προσαράξει χωρίς πλήρωμα σε παραλία κοντά στο Robertsport της Λιβερίας, ανέφερε πως το πλοίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Ντακάρ, την πρωτεύουσα της Σενεγάλης στις 22 Απριλίου. Αλλά κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς τη Νιγηρία λόγω μηχανικής βλάβης κατέστη ακυβέρνητο, ενώ ο πλοίαρχος θεώρησε ότι ο κίνδυνος να βυθιστεί ήταν άμεσος και μεγάλος.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πλοίου, το πλήρωμα χρησιμοποίησε για την διάσωσή του την σωσίβια λέμβο, μέχρι που εντοπίστηκε και περισυνελέχθη από ένα αλιευτικό σκάφος. Η σωσίβια λέμβος βρέθηκε κοντά στην παραθαλάσσια πόλη της Εντίνα στη Λιβερία. 125 μίλια μακρυά από το σημείο που προσάραξε το Tamaya 1.
Οι τοπικές αρχές του Robertsport εξετάζουν τόσο τον ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου όσο και δύο μέλη του πληρώματος, που τον συνοδεύουν, για να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση.
Στο βίντεο που ακολουθεί, από το επίσημο κανάλι της «The Telegraph» στο YouTube, μπορείτε να δείτε εικόνες από το πλοίο Tamaya 1, όπως αυτό βρέθηκε προσαραγμένο στην παραλία του Robertsport.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=0MRisXtCWZo

Φωτό: www.youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.