Τι σημειώνει η έκθεση του ΟΗΕ για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

Τι σημειώνει η έκθεση του ΟΗΕ για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

126
Τι σημειώνει η έκθεση του ΟΗΕ για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παραμένει αδύναμη με αποτέλεσμα το παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν θα αυξηθεί κατά μόλις 2,4 % το 2016, τον ίδιο ρυθμό όπως και το 2015, αναλύει πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ.
Τα πρόσφατα δεδομένα οδήγησαν σε αναθεώρηση (προς τα κάτω) κατά -0,5 ποσοστιαίες μονάδες, από τις προηγούμενες προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών το Δεκέμβριο του 2015.
Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές από τα μέσα του 2016, δημοσιεύθηκαν από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, και τονίζουν την παρατεταμένη πλέον αδυναμία της συνολικής ζήτησης στις ανεπτυγμένες οικονομίες η οποία είναι και η μεγάλη αγκύλωση ως προς την παγκόσμια ανάπτυξη.
“Οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές των βασικών προϊόντων, τα αυξανόμενα δημοσιονομικά έξοδα καθώς και οι νέες γεωπολτικές εντάσεις σε όλες τις γωνιές του πλανήτη οδηγούν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι πλέον είναι ελάχιστες οι προοπτικές για ανάκαμψη το 2016″, σημειώνει η έκθεση. Ωστόσο η οικονομία της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,4% το 2016 και 6,5% το 2017, σύμφωνα όμως με τους φιλόδοξους στόχους του Πεκίνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.