Χιλιάδες απολύσεις εντός του 2016 από βρετανικές πετρελαϊκές εταιρείες

Χιλιάδες απολύσεις εντός του 2016 από βρετανικές πετρελαϊκές εταιρείες

141
Χιλιάδες απολύσεις εντός του 2016 από βρετανικές πετρελαϊκές εταιρείες

Στη δημοσιότητα δόθηκε μία νέα έρευνα από το εμπορικό επιμελητήριο του Aberdeen & Grampian σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος του 2016 αναμένεται μία περαιτέρω μείωση των ατόμων που εργάζονται σε εταιρείες εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Βόρεια Θάλασσα κατά 17%. Αυτή η μείωση αξίζει να σημειωθεί ότι έρχεται να προστεθεί σε μία σημαντική μείωση κατά 15% του εργατικού δυναμικού που είχε καταγραφεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Όμως, στην έκθεση καταγράφεται η αισιοδοξία των εκπροσώπων της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου ότι ο κλάδος μοιάζει να βρίσκεται «κοντά στο κάτω μέρος της καμπύλης του», με τις προοπτικές για το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον να είναι σαφώς πιο θετικές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο αριθμός όσων εργάζονταν σε εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και πλέον έχουν απολυθεί ανέρχεται σε 65.000 άτομα. Αυτός ο μεγάλος αριθμός απολυμένων θα πρέπει να αποδοθεί άμεσα στην πτώση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές η μέση τιμή του αργού το 2012 είχε αγγίξει τα 109,45 δολάρια, ενώ πλέον η μέση τιμή του αργού ανά βαρέλι φτάνει τα 29,96 δολάρια.

Φωτό: flickr.com/Alan Bruce

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.