Στιγμιότυπα από το 15ο East Med Yacht Show 2016

Στιγμιότυπα από το 15ο East Med Yacht Show 2016

192
Στιγμιότυπα από το 15ο East Med Yacht Show 2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο East Med Yacht Show 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά.
Το 15o East Med Yacht Show, εντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus, έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά.
Στην έκθεση συμμετείχαν:
54 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά
30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού
Περισσότεροι από 250 yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από χώρες όπως Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βραζιλία, Κύπρος, Πολωνία, Γερμανία, Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελλάδα.
Ενώ εκτιμάται ότι περισσότερα από 2.500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Τις επιθεωρήσεις των σκαφών και τις επισκέψεις των εμπορικών περιπτέρων, συμπλήρωσαν σεμινάρια, όπου αναπτύχθηκε θεματολογία σχετικά με τις ναυλώσεις και τα οποία διεξήχθησαν στα Ρώσικα, τα Γερμανικά, τα Αγγλικά και τα Ελληνικά.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό, την έκθεση επισκέφθηκαν επίσης συμμετέχοντες-μέλη Κοινοβουλίων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ξεναγήθηκαν πάνω σε παραδοσιακά ιστιοφόρα και σύγχρονα yacht, και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μονοήμερων και πολυήμερων διακοπών, με σκάφη όλων των κατηγοριών και οικονομικών δυνατοτήτων.
Την έκθεση, θεσμό, για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.
Η έκθεση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.