Πιλοτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για κάλυψη ενεργειακών αναγκών στον ΟΛΗ

Πιλοτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για κάλυψη ενεργειακών αναγκών στον ΟΛΗ

121
Πιλοτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για κάλυψη ενεργειακών αναγκών στον ΟΛΗ

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της ετήσιας δοκιμαστικής λειτουργίας του πιλοτικού συστήματος μετατροπής κυματικής ενέργειας της γερμανικής εταιρείας «SINN Power», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.
Επιδίωξη της εταιρείας είναι να αξιολογήσει τη λειτουργικότητα, αποδοτικότητα καθώς και την αντοχή της συγκεκριμένης νέας τεχνολογίας με απώτερο στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την ενέργεια των κυμάτων για τη μελλοντική χρήση αυτής προς εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του λιμανιού.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μέλη της γερμανικής εταιρείας, ο Πρόεδρος και & Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Απόλλων Φιλιππής, μέλη του Δ/κου Συμβουλίου του Ο.Λ.Η. Α.Ε., ο πρώην Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Ιωάννης Μπρας, καθώς και εκπρόσωποι της Γερμανικής κυβέρνησης από την οποία χρηματοδοτείται το έργο, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, του Ι.Τ.Ε. και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Ο Απόλλων Φιλιππής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η Διοίκηση του Οργανισμού επιλέγει την προώθηση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να είναι απτή και σημαντική η συμβολή του λιμανιού σε ένα μελλοντικό φιλικό κλίμα για τον πλανήτη μιας με την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης και του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου δίνει μεγάλη βαρύτητα σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του λιμένα και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών πράσινης ενέργειας. Επιπλέον, ο κ. Φιλιππής τόνισε ότι θα υποστηρίξει την προσπάθεια της γερμανικής εταιρείας «SINN Power» με όποιο τρόπο μπορεί για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.
Ο Philipp Sinn, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας SINN Power, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Οργανισμού λόγω της υποστήριξης που παρέχεται στο έργο τους και την συνεισφορά στην υλοποίηση αυτού. Δήλωσε, επίσης, ότι είναι πρόθυμος και προσβλέπει στην συνέχιση αυτής της συνεργασίας και στα επόμενα στάδια για την εξέλιξη του συστήματος.1

Φωτό: http://www.portheraklion.gr/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.