Ένα Boeing 767 ταξιδεύει στον Ατλαντικό…

Ένα Boeing 767 ταξιδεύει στον Ατλαντικό…

420
Ένα Boeing 767 ταξιδεύει στον Ατλαντικό…

Στις αρχές Μαΐου ένα Boeing 767 άφησε το ιρλανδικό αεροδρόμιο του Shannon για να κάνει ένα τελευταίο ταξίδι προς την περιοχή της κομητείας του Sligo, στα βορειοδυτικά της χώρας. Μόνο που το ταξίδι δεν έγινε στους αιθέρες αλλά δια θαλάσσης, προκαλώντας τεράστια εντύπωση και ενδιαφέρον στους κατοίκους των δύο αυτών περιοχών, που έσπευσαν στην ακτή για να θαυμάσουν το ασυνήθιστο αυτό θέαμα.
Το αποχαρακτηρισμένο Boeing, που άλλοτε ανήκε στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Transaero (κήρυξε πτώχευση στα τέλη του 2015), ξεκίνησε αυτό το ασυνήθιστο δια θαλάσσης ταξίδι του με στόχο να μετατραπεί σε ένα μοναδικό «ξενοδοχείο» στο τουριστικό θέρετρο, που κατασκευάζει ο επιχειρηματίας David McGowan στην κομητεία του Sligo και συγκεκριμένα στην μικρή παραθαλάσσια πόλη του Enniscrone. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέβαλε σχεδόν 21.000 ευρώ για να μπορέσει να αποκτήσει το αεροπλάνο.
Το θέρετρο που ετοιμάζει ο Ιρλανδός επιχειρηματίας, εκτός του Boeing 767, θα περιλαμβάνει ακόμα λεωφορεία, ταξί και τραίνα, όλα διαμορφωμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να φιλοξενούν πελάτες με κάπως «ιδιαίτερες» προτιμήσεις στην διαμονή τους.
Να σημειωθεί ότι για την τοποθέτηση του βάρους 50 τόνων αεροσκάφους πάνω στην ειδική πλατφόρμα που θα το οδηγούσε δια θαλάσσης προς τον τελικό του προορισμό, οι εργάτες δούλεψαν περισσότερες από έξι ώρες.
Μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακές εικόνες από το δια θαλάσσης «ταξίδι» του Boeing 767 της Transaero.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=UQzE0fx5Z5A

Φωτό: https://www.youtube.com/watch?v=UQzE0fx5Z5A

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.