$100,000 πρόστιμο για στόχευση πλοίου με λέιζερ

$100,000 πρόστιμο για στόχευση πλοίου με λέιζερ

454
$100,000 πρόστιμο για στόχευση πλοίου με λέιζερ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου, η Aμερικανική Aκτοφυλακή απέδειξε για μια ακόμη φορά πως δεν αστειεύεται, επιβάλλοντας ένα βαρύτατο πρόστιμο της τάξεως των $100,000 σε έναν επιτήδειο που στόχευσε με λέιζερ τη γέφυρα του πορθμείου “Tokiate” στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, τα ευρήματα της έρευνας για το περιστατικό στις 22 Οκτωβρίου του 2015 έδειξαν πως o Μark Raden από το Freeland της πολιτείας της Ουάσιγκτον ήταν πάνω στο πορθμείο Kitnap όταν έστρεψε ένα μπλε λέιζερ προς την γέφυρα του Tokiate. Υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου περιστατικού, ο λιμενάρχης της περιοχής Puget Sound, Cpt. Joe Raymond, αναφέρει πως παρόμοια περιστατικά με επιθέσεις με λέιζερ – τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί με ανησυχητική συχνότητα στο παρελθόν – μπορεί να δημιουργήσουν εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των πλοίων και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ακόμη και θύματα.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο ένοχος αντιμετωπίζει ένα αρχικό πρόστιμο $100,000 από την Αμερικανική ακτοφυλακή, η τελική αξία του οποίου θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.