Κέρδη- ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2015-16, ανακοίνωσε ο Όμιλος Emirates

Κέρδη- ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2015-16, ανακοίνωσε ο Όμιλος Emirates

119
Κέρδη- ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2015-16, ανακοίνωσε ο Όμιλος Emirates

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε κέρδη- ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2015-16, αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και του υποτιμημένου εθνικού νομίσματος των Εμιράτων .
Τα κέρδη ξεπέρασαν το 56%, κυρίως εξαιτίας των φθηνότερων καυσίμων, αν και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4%. Η κίνηση των επιβατών επίσης αυξήθηκε κατά 8%.
Ο Όμιλος κατέγραψε την πιο επιτυχημένη χρονιά στα 57 χρόνια της ιστορίας του και τα κέρδη ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 1 δισ Ντιρχάμ ΗΑΕ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, αποδίδει τα εξαιρετικά αποτελέσματα στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρίας και στην επιτυχία των μακρόπνοων επιχειρηματικών στρατηγικών, oι οποίες εστιάζονται σε επενδύσεις 17.3 δις Ντιρχάμ σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό.
“Το ισχυρό δολάριο θα συνεχίσει να είναι μια πρόκληση και αναμένουμε τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, καλό για τις λειτουργικές δαπάνες, αλλά κακό για τις επιχειρήσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ωστόσο πρέπει να κρατηθούμε μπροστά από τον ανταγωνισμό, και γι ‘αυτό να ενδύσουμε περισσότερο στις επιχειρήσεις μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεΐχης ενώ δήλωσε ότι αναμένει ανάπτυξη σε όλες τις ηπείρους με νέους προορισμούς και δρομολόγια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.