Η κυριαρχία της Carnival Corporation στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας προβλέπεται μέχρι και...

Η κυριαρχία της Carnival Corporation στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας προβλέπεται μέχρι και το 2026

145
Η κυριαρχία της Carnival Corporation στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας προβλέπεται μέχρι και το 2026

H Carnival Corporation θα διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας για την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Cruise Industry News Annual Report» το μερίδιο της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας θα φτάσει το 2026 στο 40%, κατά τι λιγότερο από το 44,3% του τρέχοντος έτους.

Ο διαφαινόμενος περιορισμός του μεριδίου της Carnival θα πρέπει να αποδοθεί στα επεκτατικά σχέδια των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας με επιθετικά προγράμματα νέων ναυπηγήσεων, αλλά και στην έναρξη των κρουαζιέρων από μία νέα εταιρεία την Virgin Cruises, που αναμένεται να διαθέτει τρία νέα κρουαζιερόπλοια, με έδρα το Μαϊάμι και με έτος έναρξης δρομολογίων το 2020.

Μείωση του μεριδίου της, όμως, αναμένεται να βιώσει εκτός από την Carnival και η Royal Caribbean, και από το 24,5% του 2016 αναμένεται να φτάσει το 2026 στο 21,9%.

Μία σχετικά μικρή μείωση του μεριδίου της αναμένεται να βιώσει και η Norwegian Cruise Line Holdings, και από το 9,1% της αγοράς να φτάσει στο 8,7% το 2016.

Από την άλλη, η MSC Cruises, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στον χώρο της κρουαζιέρας στον κόσμο, θα δει το δικό της μερίδιο να διπλασιάζεται. Συγκεκριμένα, από το φετινό 6,8% θα φτάσει το 2026 στο 12,9%, χάρη στο άκρως επιθετικό ναυπηγικό πρόγραμμα που εφαρμόζει. Μάλιστα, η MSC αποτελεί και τη μόνη εταιρεία κρουαζιέρας με παραγγελίες νέων πλοίων που φτάνουν μέχρι και το 2026.

 

Φωτό: http://media.corporate-ir.net/media_files/IROL/20/200767/KODM-AerialVenice012.jpg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.