Ο όμιλος A. P. Møller-Maersk σκέπτεται την είσοδό του σε νέους επιχειρηματικούς...

Ο όμιλος A. P. Møller-Maersk σκέπτεται την είσοδό του σε νέους επιχειρηματικούς τομείς

202
Ο όμιλος A. P. Møller-Maersk σκέπτεται την είσοδό του σε νέους επιχειρηματικούς τομείς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της A. P. Møller-Maersk εξετάζει δραστικές αλλαγές στην εταιρεία, κάτι που -κατά πάσα πιθανότητα- συνεπάγεται είσοδο του ομίλου σε νέους επιχειρηματικούς τομείς. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Michael Pram Rasmussen κατά την διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης παρουσίασε τις πρώτες του σκέψεις, δηλώνοντας ότι «η εταιρεία μας αλλάζει συνεχώς και είμαστε τελείως διαφορετικοί σε σχέση με πριν από 10-20 χρόνια».

Οι πέντε επιχειρηματικοί τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται σήμερα ο όμιλος, δεν αποδίδουν πλέον -κατά τον Michael Pram Rasmussen- τα ίδια κέρδη και κατά συνέπεια υποχρεώνουν την εταιρεία να σκεφτεί πιθανές αλλαγές και να αξιοποιήσει τις όποιες κρίσεις προς όφελός της. Άλλωστε για τον ίδιο ισχύει η άποψη ότι «αν θέλεις να διατηρήσεις την ηγεμονία σου, τότε πρέπει να δέχεσαι την πρόκληση των αλλαγών».

Το Διοικητικό Συμβούλιο προς το παρόν δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις και σε κάθε περίπτωση τα μέλη του βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και συζητήσεις για τα ποια επιχειρηματικά ανοίγματα και προς ποιους επιχειρηματικούς τομείς πρέπει να κινηθεί ο όμιλος τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος A. P. Møller-Maersk για το 2015 είχε καθαρές πωλήσεις της τάξης των 36 δισεκατομμυρίων ευρώ, και ένα καθαρό κέρδος μετά φόρων στις 810 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Φωτό:  maerskstories.maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.