Έντονες ανησυχίες για την αύξηση των τηλεκατευθυνόμενων drones κοντά στα αεροδρόμια

Έντονες ανησυχίες για την αύξηση των τηλεκατευθυνόμενων drones κοντά στα αεροδρόμια

87
Έντονες ανησυχίες για την αύξηση των τηλεκατευθυνόμενων drones κοντά στα αεροδρόμια

Ένα αεροσκάφος της British Airways που εκτελούσε πτήση από τη Γενεύη προς το Λονδίνο ‘χτυπήθηκε’ την Κυριακή το μεσημέρι από άγνωστο αντικείμενο καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. H είδηση έκανε το γύρο των διεθνών ΜΜΕ αφού υπάρχουν πλέον έντονες ανησυχίες για την ανησυχητική αύξηση των τηλεκατευθυνόμενων drones σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη αεροπορική κίνηση. Αν και το αεροσκάφος με τους 132 επιβάτες προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα, ο πιλότος μετά την προσγείωση, ανέφερε ότι ένα άγνωστο αντικείμενο είχε χτυπήσει το μπροστινό μέρος του Α320.
Εάν επιβεβαιωθεί, ότι το αντικείμενο είναι drone πιστεύεται ότι είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Εκπρόσωπος της British Airways, δήλωσε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, εξετάστηκε πλήρως από τους μηχανικούς και εγκρίθηκε για να πραγματοποιήσει την επόμενη πτήση του ενώ εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δήλωσε ότι είναι “εντελώς απαράδεκτο” να πετούν drones κοντά σε αεροδρόμια, ενώ όποιος περιφρονεί τους κανόνες ασφαλείας μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές ποινές, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης.
Ωστόσο αρκετοί αναλυτές και σχολιαστές επισημαίνουν ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να υπάρξει «επίθεση» μη επανδρωμένου αεροσκάφους ή drone με ανυπολόγιστες συνέπειες και καλούν για μεγαλύτερη εφαρμογή των υφιστάμενων κανόνων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.