Το κομμένο στα δύο containership «TS Taipei» συνεχίζει να μολύνει με καύσιμα...

Το κομμένο στα δύο containership «TS Taipei» συνεχίζει να μολύνει με καύσιμα και επικίνδυνες χημικές ουσίες την θάλασσα της Ταϊβάν (video)

466
Το κομμένο στα δύο containership «TS Taipei» συνεχίζει να μολύνει με καύσιμα και επικίνδυνες χημικές ουσίες την θάλασσα της Ταϊβάν (video)

Οι Αρχές στην Ταϊβάν συνεχίζουν τις εντατικές προσπάθειές τους για να ελέγξουν την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή, από το 15.487 τόνων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «TS Taipei», το οποίο είχε προσαράξει στα ανοιχτά της New Taipei City ήδη από τις 10 Μαρτίου καθώς έπλεε από το Χονγκ Κονγκ προς το λιμάνι της Keelung στην Ταϊβάν.

Οι φόβοι ότι το πλοίο λόγω του μεγάλου ρήγματος που είχε υποστεί θα κοβόταν στα δύο επιβεβαιώθηκαν, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η μόλυνση του θαλασσίου περιβάλλοντος της περιοχής.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή μέχρι και αργά το απόγευμα της Κυριακής εμπόδιζαν το έργο των Αρχών για άντληση των καυσίμων του πλοίου, που εκτιμώνται σε 240 τόνους μαζούτ, 35 τόνους λιπαντικών καθώς και 30 τόνους αποβλήτων.

Με βάση τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊβάν η επιχείρηση άντλησης των καυσίμων, που διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό 100 ατόμων, είναι άκρως επικίνδυνη καθώς το πλοίο μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή.

Οι Αρχές της χώρας επιχειρούν να εκτιμήσουν την κατάσταση της διαρροής χρησιμοποιώντας ραντάρ αλλά και μη επανδρωμένα εναέρια μέσα (drones).

Να σημειωθεί ότι ορισμένα εκ των 600 εμπορευματοκιβωτίων του «TS Taipei» έχουν ήδη πέσει στην θάλασσα και σύμφωνα με τις Αρχές της Ινδονησίας σε αυτά εμπεριέχονται επικίνδυνες χημικές ουσίες και συγκεκριμενα 20 τόνοι υπερχλωρικού καλίου, 18,2 τόνοι τολουολίου, 19,5 τόνοι ζωικού λίπους, 8,5 τόνοι καυστικών υγρών, 6 τόνοι εύφλεκτων λιπαντικών καθώς και 11 τόνοι χρωστικών ουσιών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατάσταση του κομμένου στα δύο containership «TS Taipei», όπως αυτή καταγράφηκε με drone αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Φωτό: www.newsmaritime.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.