Φεύγει για Σιγκαπούρη το τελευταίο πλοίο με Αυστραλιανό πλήρωμα

Φεύγει για Σιγκαπούρη το τελευταίο πλοίο με Αυστραλιανό πλήρωμα

511
Φεύγει για Σιγκαπούρη το τελευταίο πλοίο με Αυστραλιανό πλήρωμα

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, ο πετρελαϊκός κολοσσός BP αποφάσισε να στείλει το M/T British Fidelity – το τελευταίο πλοίο με πλήρωμα αμιγώς Αυστραλιανούς υπηκόους – σε νέες αγορές. Το πλοίο εκτελούσε τακτικούς πλόες από την Kwinana στο Devonport/Hobart. Η παραπάνω θαλάσσια διαδρομή εμπίπτει στην εσωτερική ναυσιπλοΐα δηλαδή, εφαρμόζονται οι κανονισμοί περί καμποτάζ που είναι σε ισχύ στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας (Αυστραλιανή σημαία και πλήρωμα αποτελούμενο από υπηκόους Αυστραλίας).
Η διαχειρίστρια εταιρεία του British Fidelity – ASP – ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της πως το ναυλοσύμφωνο με τη BP θα λήξει στις 9 Μαΐου, κάτι που ίσως σήμαινε και το τέλος της εργασίας του πληρώματος στο πλοίο. Τελικά ο απόπλους πραγματοποιήθηκε, μαζί με αυτόν όμως επαληθεύτηκαν και οι φόβοι των ναυτικών καθώς η ASP ανακοίνωσε ότι με την άφιξη του πλοίου στην Σιγκαπούρη θα πραγματοποιηθούν απολύσεις, οι οποίες όμως αναφέρει, είναι αποφάσεις του ναυλωτή (BP) και όχι της διαχειρίστριας εταιρείας.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Ναυτική Ένωση της Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη με την παραπάνω απόφαση, καθώς ο γενικός γραμματέας Paddy Crumlin, ισχυρίζεται πως οι πλοιοκτήτες επιθυμούν να αντικαταστήσουν το σκληρά εργαζόμενο εργατικό δυναμικό της χώρας με εξευτελιστικά φτηνά πληρώματα με τη χρησιμοποίηση σημαιών ευκαιρίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.