Η Ακτοφυλακή της Αργεντινής βυθίζει κινέζικο αλιευτικό πλοίο

Η Ακτοφυλακή της Αργεντινής βυθίζει κινέζικο αλιευτικό πλοίο

148
Η Ακτοφυλακή της Αργεντινής βυθίζει κινέζικο αλιευτικό πλοίο

Την περασμένη Δευτέρα η Ακτοφυλακή της Αργεντινής προχώρησε στη βύθιση ενός κινέζικου αλιευτικού πλοίου, το οποίο -σύμφωνα με τις αρχές της χώρας- ψάρευε παράνομα εντός των χωρικών υδάτων της χώρας.
Σε επίσημη ανακοίνωση της Ακτοφυλακής της Αργεντινής αναφέρεται ότι ένα σκάφος της κατά τη διάρκεια περιπολίας του εντόπισε με ραντάρ το κινέζικο αλιευτικό πλοίο «Lu Yan Yuan Yu 010», που ψάρευε παράνομα στα ανοικτά του Puerto Madryn, στα νοτιοανατολικά της χώρας, μία περιοχή γνωστή για την αλίευση σουπιών.
Το αργεντίνικο σκάφος καταδίωξε το κινέζικο αλιευτικό πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα με κατεύθυνση προς τα διεθνή ύδατα, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές στην πλώρη του, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το κινέζικο πλήρωμα μέσω ραδιοασυρμάτου.
Παρά τις προειδοποιητικές βολές το κινεζικό πλοίο δεν άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα το περιπολικό σκάφος της Ακτοφυλακής να το βυθίσει. Τέσσερα μέλη του πληρώματος περισυλλέχθηκαν από την Ακτοφυλακή και τα υπόλοιπα 28 από άλλο κινέζικο πλοίο που ακολουθούσε το αλιευτικό πλοίο.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής ανακοίνωσε πως «η δικαιοσύνη διερευνά το επεισόδιο». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Lu Kang σε ανακοίνωσή του ζήτησε από τις αργεντίνικες αρχές να διενεργήσουν «πλήρη έρευνα και να ενημερώσουν λεπτομερώς» τις αρμόδιες αρχές της Κίνας για το συμβάν, το οποίο προκάλεσε «σοβαρές ανησυχίες στο Πεκίνο».
Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Αργεντινής παρουσιάζεται η επιχείρηση καταδίωξης του κινέζικου αλιευτικού πλοίου.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ. https://www.youtube.com/watch?v=QjW3Eyc7Fog

Φωτό: Prefectura Naval Argentina

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.