Οι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες τιμούν μια σύγχρονη Ωκεανίδα της παραναυτιλίας μας

Οι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες τιμούν μια σύγχρονη Ωκεανίδα της παραναυτιλίας μας

2358
Οι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες τιμούν μια σύγχρονη Ωκεανίδα της παραναυτιλίας μας
Η κα. Ελ. Πολυχρονοπούλου παραλαμβάνει το βραβείο από τον καπτ. Παναγιώτη Τσάκο

Παρουσία επιφανών μελών της επιχειρηματικής σκηνής, πολιτικών και ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων η ΕΥ απένειμε χθές τα βραβεία για τους Έλληνες επιχειρηματίες της χρονιάς. Ανάμεσα στους τέσσερις βραβευθέντες, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η κριτική επιτροπή βράβευσε μία επιχειρηματία από το χώρο της ελληνικής παραναυτιλίας.
Η κα. Ελένη Πολυχρονοπούλου, πρόεδρος της HEMEXPO και επικεφαλής της πρωτοπόρου Erma First, μετά από τα βραβεία Ευκράντη και “Lloyd’s List” «κέρδισε» και τον δημόσιο έπαινο αξιόλογων κριτών από το ευρύτερο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Το βραβείο παρέλαβε η ίδια από τον καπτ. Παναγιώτη Τσάκο κατά την τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.
Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε την επόμενη μέρα, η κα. Πολυχρονοπούλου αναφέρθηκε στη διοργάνωση και την τελετή της απονομής και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προβολή του ολιγόλεπτου ντοκιμαντέρ από την ΕΥ με θέμα τους Έλληνες ευεργέτες του πρόσφατου παρελθόντος. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της «Δείξατε σε όλους μας τους μεγάλους εθνικούς ευεργέτες. Επιτέλους, πρέπει να μάθει ο κόσμος τι έχει προσφέρει ο Έλληνας επιχειρηματίας».
Η κα. Πολυχρονοπούλου τόνισε, επίσης, τη σημασία των συγκεκριμένων εκδηλώσεων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους Έλληνες που επιχειρούν. «Ο κόσμος άκουγε εχθές τους νικητές με προσοχή. Οι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη σήμερα να ακούν ο ένας τον άλλον, να συζητούν πως αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, αλλά κυρίως να ακούσουν και θετικά πράγματα σε μια δύσκολη εποχή».
Αναφορικά με τους υπόλοιπους τρεις βραβευθέντες η κα. Πολυχρονοπούλου εστίασε στο ανθρώπινο προφίλ των νικητών και επισήμανε ως προς την ανάγκη για εξωστρέφεια των επιχειρηματιών τα εξής «Έχουμε χρέος να βγαίνουμε μπροστά».
Κλείνοντας ο κ. Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ για την Ελλάδα, επισήμανε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες του σήμερα είναι πραγματικοί ευεργέτες. «Αυτοι είναι που παράγουν και δίνουν θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπάζογλου.
Να σημειώσουμε, ότι οι υπόλοιποι τρεις βραβευθέντες ήταν ο κ. Νικόλαος Γουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της e-Travel Α.Ε. (pamediakopes.gr), ο οποίος έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας», ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος της FF Group (Folli Follie Group), ο οποίος έλαβε το βραβείο «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας», καθώς και ο κ. Ιωάννης Τσερέπας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lariplast Α.Ε.Β.Ε., που έλαβε το βραβείο «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».
er2
er

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.