Η MSC Cruises αναμένεται να διπλασιάσει τον στόλο της μέχρι το 2021

Η MSC Cruises αναμένεται να διπλασιάσει τον στόλο της μέχρι το 2021

84
Η MSC Cruises αναμένεται να διπλασιάσει τον στόλο της μέχρι το 2021

Η αγορά κρουαζιέρας, τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να γνωρίσει σημαντική άνοδο, γεγονός που οδηγεί αρκετές εταιρείες του κλάδου να σχεδιάζουν αύξηση των μεγεθών τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και η MSC Cruises, που έχει την έδρα της στην Γενεύη, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για διπλασιασμό της προσφερόμενης χωρητικότητας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δημιουργώντας ένα στόλο που θα αριθμεί συνολικά 19 πλοία.
Η αγορά κρουαζιέρας έχει καταγράψει σημαντική άνοδο μεταξύ των ετών 2008 και 2012, σε ποσοστό που αγγίζει το 40%.
Στην Ευρώπη η κρουαζιέρα δεν φαίνεται να αποτελεί την πλέον δελεαστική επιλογή διακοπών, καθώς μόνο το 1,5% του πληθυσμού επιλέγει να πραγματοποιήσει ταξίδι σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Από την άλλη, στην Βόρεια Αμερική το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 5 έως και 10%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της MSC Gianni Onorato σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «L’Agefi» δήλωσε ότι το «επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας είναι η απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση».
Να σημειωθεί ότι η MSC Cruises κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει αναπτυχθεί κατά 800%, με τις πωλήσεις του 2015 να έχουν καταγράψει άνοδο κατά 10% στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, στην Ελβετία παραμένει η κυρίαρχη εταιρεία κρουαζιέρας με 50.000 πελάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MSC.

Φωτό: www.msccruises.co.za

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.