Κρουαζιέρα: ανεβαίνει Ασία και Καραϊβική, υποχωρεί η Μεσόγειος

Κρουαζιέρα: ανεβαίνει Ασία και Καραϊβική, υποχωρεί η Μεσόγειος

66
Κρουαζιέρα: ανεβαίνει Ασία και Καραϊβική, υποχωρεί η Μεσόγειος

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2016 αναμένεται αύξηση των επιβατών που επιλέγουν κρουαζιέρες σε Ασία-Ειρηνικό Ωκεανό καθώς και σε Καραϊβική, ενώ στον αντίποδα μείωση αναμένεται να καταγραφεί στο συνολικό αριθμό όσων επιλέξουν μία κρουαζιέρα στις θάλασσες της Μεσογείου.
Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά την Καραϊβική να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται το 2016 να ξεπεραστεί το προηγούμενο ρεκόρ επιβατών που είχε σημειωθεί το 2014.
Από την άλλη σημαντική μείωση της τάξης του 4% αναμένεται στην αγορά κρουαζιέρας της Μεσογείου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ειδησεογραφικού ιστότοπου ειδικευμένου στον χώρο της κρουαζιέρας «Cruise Industry News». Οι κύριοι λόγοι που αναμένεται να οδηγήσουν σε περιορισμό των επιβατών κρουαζιέρας στη Μεσόγειο είναι οι συνεχείς προσφυγικές ροές από την Συρία προς τις ακτές της Τουρκίας και της Ελλάδας καθώς και οι ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας επιβατών στους λιμένες της Τουρκίας μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη χώρα και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.
Εκεί, όμως, που αναμένεται να καταγραφεί σημαντική αύξηση επιβατών κρουαζιέρας είναι στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, αύξηση που θα αγγίξει το 39%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία το όριο των 3 εκατομμυρίων επιβατών.
Μάλιστα, εάν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Carnival Corporation, Royal Caribbean, and Star Cruises, συνεχίσουν να επενδύουν στην αγορά της Ασίας, και κυρίως, σε αυτήν της Κίνας, τότε μέσα στο 2017 η αγορά της Ασίας θα αναδειχθεί ως η δεύτερη σημαντικότερη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο μετά από αυτήν της Καραϊβικής.

Φωτό: flickr.com/geardrops

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.